Litteraturfestivalen i Akershus

Litteraturfestivalen i Akershus er et unikt samarbeid mellom fylkesbiblioteket og alle folkebibliotekene i Akershus. I løpet av festivaluken kan publikum i alle aldre glede seg over 100 litterære arrangement på bibliotekene, som med noen få unntak er gratis og åpne for alle. På programmet står blant annet forfattermøter, debatter, foredrag, teaterforestillinger og utstillinger.

Litteraturfestivalen i Akershus arrangeres hvert år, siste uken av oktober – og har folkebibliotekene i Akershus som arena. I 2018 arrangeres festivalen fra 20.–28. oktober.

» Les mer

NM i litteraturformidling

Lørdag 27. oktober fra kl. 12.00 arrangeres NM i litteraturformidling i Lørenskog hus.

Vi gir scenen til noen av landets beste formidlere – og kårer den neste norgesmesteren! Kom og opplev litteratur på helt nye måter, vi lover en dag utenom det vanlige.

Deltakerne vurderes av en fagjury som ledes av artist, skribent og slampoet Hannah Wozene Kvam. Konferansier for dagen er Liv Gulbrandsen, som i høst formidler både Nesbø og Knausgård fra Nationaltheatrets hovedscene. Velkommen til en skikkelig litteraturfest!

Arr.: Lørenskog bibliotek i samarbeid med Fylkesbiblioteket i Akershus og Lørenskog hus.

colourbox.com

Folkehelse i fokus

4000 personer inviteres til å delta.

Lørenskog har som visjon å være en sunn kommune. Folkehelse skal være i fokus, for å forebygge livsstilssykdommer og fremme livskvaliteten, og på denne måten få sunne innbyggere.

For å få bedre kunnskap om befolkningens helse og livsstil inviteres i disse dager 4000 personer (tilfeldig trukket ut) til å delta i en folkehelseundersøkelse. For at undersøkelsen skal få virkelig verdi er det avgjørende at så mange som mulig deltar. Resutatet av undersøkelsen vil gi oss et bedre faktagrunnlag for å drive folkehelsearbeidet i Lørenskog på en måte som fremmer helse og trivsel, og støtter opp under det gode hverdagsliv for innbyggerne.

TV-aksjonen: Bli med som bøssebærer

Bli med som bøssebærer i Lørenskog søndag 21. oktober. TV-aksjonen NRK 2018 går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. 

Ønsker du å være bøssebærer kan du registrere deg her: https://www.blimed.no/boessebaerer/ eller ring 02025.

Oppmøte 21. oktober kl. 15.30 på Kjenn samfunnshus.

 
BØKER
KONTAKT OSS

Besøksadresse:
Lørenskog hus, 8. etasje, Festplassen 1

Postadresse:
Kultur
Postboks 304
1471 Lørenskog

Åpningstider
Mandag–fredag
kl. 09.00–15.00

Kontaktinformasjon »

Telefon: 67 93 40 00

Ansv. red.:
Nina Kongtorp

Web-red.:
Siri Adorsen

Design:
Blanke Ark

Webutvikler:
Øivind R. Nilsen