Hammer skole

Ole Martin Lund Bø: Uten tittel (foto: Bjørn Johansen)

Nye Hammer skole ble åpnet til skolestart i 2013. Skolen ble utsmykket av Ole Martin Lund Bø og verkene var klare til åpningen. I tillegg ble det i 2014 kjøpt inn et veggteppe av Kristin Sæterdal.

Arkitekt for Hammer skole: Arkitektene VIS-À-VIS.
Jenny Alnæs og Bjørn Bjarre var kunstneriske konsulenter for utsmykkingen. 

Kunstprosjektet er støttet av KORO.

 
Ole Martin Lund Bø: "Extraction", utenfor kantine (foto: Bjørn Johansen)

Ole Martin Lund Bø: Extraction

Skulpturene består av en rekke stabler laget av ulike materialer. Materialene i seg selv antyder en hel del ulike retninger, så det blir som et arkiv av assosiasjoner. Kunstneren tenker på disse stablene av materialprøver som utforskninger av hukommelse. Han liker at de som ser skulpturene vil ha ulike sett av assosiasjoner, og at de i varierende grad vil kunne gjenkjenne bestemte erfaringer.

Plassering: Del 1 er plassert i uterommet utenfor kantinen. Del 2 er plassert utenfor hovedinngangen.
Teknikk: Skulpturer av plater av marmor, travertin, betong, gummi, akryl, rustfritt stål og messing.

 
Ole Martin Lund Bø: Uten tittel (foto: Bjørn Johansen)

Ole Martin Lund Bø: Uten tittel

Veggmaleriet består av en fargeprøve fra hver farge i tre ulike merker av akrylfarge for maleri - Golden, Ara og Lascaux. I tillegg er det et sett på fem farger fra et hobbysett av akrylfarger, et sett fluoriserende farger og en gråtoneskala.

Et komplett fargesett fra en bestemt leverandør av kunstmaling er satt sammen for at man i prinsippet skal kunne male alle motiver, enten det er få eller mange farger. Fargene som er brukt og rekkefølgen på dem er derfor hentet fra malingsmerkenes egen overikt. Arbeidet kan leses på flere ulike måter. På den ene siden presenterer det en oversikt over tilgjengelige farger som skal brukes til å gjengi omverden på. På den andre siden representerer de også en idé om et mangfold der alle strøkene er satt i samme grid og i omtrent samme størrelse, men der alle er ulike farger og har ulik form.

Plassering: Auditoriets yttervegg
Teknikk: Akryl på vegg

 
Kristin Sæterdal: "Remembrance of the Sun" (foto: K. Sæterdal)

Kristin Sæterdal: Remembrance of the Sun

Kunstneren jobber med store, scenografiske billedtepper og motivene fremstiller arketypiske elementer fra tegneserienes scenografi. Hun utelater superhelter, tekst og andre narrative elementer. Det er bare omgivelsene, arkitekturen, landskapet, scenografien som danner motivet. Tilskueren blir selv "superhelten" og en del av verket.

Grotten er et arketypisk element både i kunsthistorien og i populærkulturen. Mangel på dagslys, skjulte hemmeligheter, Platons hulelignelse, menneskets første bolig. Romskipet er tenkt som opplysningstidens vitenskapelige teknologiske inngripen i den mystiske naturen, men kan jo også forstås som det ukjente fra en annen virkelighet.

Plassering: Vegg i amfi
Teknikk:
Billedteppe i billedvevteknikk. Innslag: ull fra spelsau. Renning: lin.
Format: 1,55 x 4 m

 

Bildegalleri: Hammer skole

 

Sist oppdatert: 25.03.2014

 
BØKER
KONTAKT OSS

Besøksadresse:
Lørenskog hus, 8. etasje, Festplassen 1

Postadresse:
Kultur
Postboks 304
1471 Lørenskog

Åpningstider
Mandag–fredag
kl. 09.00–15.00

Kontaktinformasjon »

Telefon: 67 93 40 00

Ansv. red.:
Nina Kongtorp

Web-red.:
Siri Adorsen

Design:
Blanke Ark

Webutvikler:
Øivind R. Nilsen