Rådhusparken

Kjersti Wexelsen Goksøyr: Samhold (Foto: Siri Adorsen)

Rådhusparken ble offisielt åpnet 23. august 2008. Det står tre skulpturer i parken: Kjersti Wekselsen Goksøyrs "Samhold" fra 2008, Jon Gundersens "Rullestein", som ble innkjøpt i 2009, og Siri Bjerkes "Når jeg har krone på" fra 2017.

Arkitekt: Bjørbekk & Lindheim landskapsarkitekter.

 
Jon Gundersen: Rullestein (Foto: Siri Adorsen)

Jon Gundersen: Rullestein

Kunstutvalget ønsket en leken skulptur som var appellerende for barn. Bilen er laget av en rullestein som kunstneren har hentet fra en moreneforekomst. Materialet er rombeporfyr, en relativt sjelden smeltnnigsbergart.

Teknikk: Steinskulptur skåret ut av en rullestein av rombeporfyr.
Format: Høyde 112 cm, bredde 55 cm, lengde 130 cm.

Nils Aasland var kunstnerisk konsulent for utsmykkingen.

 
Kjersti Wexelsen Goksøyr: Samhold
(Foto: Siri Adorsen)

Kjersti Wekselsen Goksøyr: Samhold

Skulptøren Kjersti Wekselsen Goksøyr vant i 2007 Lørenskog kommunes kunstfonds konkurranse om å utføre en jubileumsskulptur til den nye Rådhusparken. Juryen sa blant annet at: "Samhold klart oppfyller kunstfondets styres intensjoner for utsmykking av Rådhusparken. Modellen har monumentale, kunstneriske kvaliteter som godt uttrykker verdiene Lørenskogsamfunnet ønsker å fokusere på, og hvor fellesskap, kulturelt mangfold og åpenhet er vektlagt. Forslaget ble av en enstemmig jury valgt til utførelse."

Skulpturen ble avduket under den offisielle åpningen av Rådhusparken
23. august 2008.

Teknikk: Skulpturen er laget av granitt.
Format: Høyde: skulpturen: 125 cm og sokkelen 75 cm.

 
Siri Bjerke: Når jeg har krone på (foto: Siri Adorsen)

Siri Bjerke: Når jeg har krone på

Siri Bjerke har i mer enn 20 år arbeidet med å forme stein til dyr - hester og elger. Steinhesten som nå står og skuer utover Rådhusparken og Langvannet, er hogget i larvikitt, en sjelden størkningsbegrart som nesten er blitt et varemerke for Norge. Bergarten finnes i Vestfold og Telemark og ble dannet for rundt 295 millioner år siden i forbindelse med vulkansk aktivitet i det geologene kaller Oslofeltet. Larvikitten består i stor grad av en spesiell type feltspat som gir et vakkert blått fargespill. (Kilde: NGU) Siri Bjerkes steinhest, som bærer det eventyrlige navnet «Når jeg har krone på», har nettopp denne glansen og fargespillet. Dette kommer spesielt til syne i de polerte områder som er glatte og blanke. Stigbøyler er hogget inn i hestens side, så man kan klatre opp og være rytter for en stakket stund.

Sist oppdatert: 29.12.2017

 

Bildegalleri: Rådhusparken

 
 
BØKER
KONTAKT OSS

Besøksadresse:
Lørenskog hus, 8. etasje, Festplassen 1

Postadresse:
Kultur
Postboks 304
1471 Lørenskog

Åpningstider
Mandag–fredag
kl. 09.00–15.00

Kontaktinformasjon »

Telefon: 67 93 40 00

Ansv. red.:
Nina Kongtorp

Web-red.:
Siri Adorsen

Design:
Blanke Ark

Webutvikler:
Øivind R. Nilsen